Avbytare: Ceder (in 45), KP (in 45), Conny (in 65), Tonny (in 75), Glenn (in 85)

Håkan Andersson
Joachim Mårtesson
Dagens bolljury: Jörgen Thulin

Rapport:
En rättvis seger med siffrorna 3-1 till fördel för Sösdala blev facit denna kalla septembereftermiddag där vindarna som blåste in över Björkvallen var allt annat än varma. Och inte värmde spelet heller som vår trogne supporter Bo Malmros konstaterade och ställde sig med ändalykten mot grillen borta vid kiosken för att sno åt sig lite värme i andra halvlek.

Publiken var fåtalig denna match, men här spelade nog inte vädret så stor roll. Det var nämligen fullt av aktiviteter i Hörby kommun denna lördag. Eller vad sägs om derbyt mellan Hörby och Askeröd, rallyt TV-svängen, Victoriadagen och lite annan fotboll. Dessutom var det blomsterloppis vid Hörby museum och här ser jag en bild framför mig där tre trogna supportrar i form av Cay-Anders Jönsson, Daniel ”Osvald” Persson och Mattias ”Fjabbe” Erichson står och säljer pelargonior, flitiga lisor och svärmorstungor.

Åter till matchen:
En mardrömsstart utan dess like fick vi uppleva då Sösdala tog ledningen efter 50 sekunders spel där en långboll in mot vårt straffområde gick förbi allt och alla. Den landade hos en motståndare som tog emot bollen och klippte till, Daniel Nilsson var på bollen men kunde inte avvärja 0-1.

Första halvlek kom sedan att bli en jämn historia. Sösdala ägde mest boll och hade betydligt längre anfall än Önneköps IF. Dock var det ingen dominans från deras sida och några hetare målchanser skapade de heller inte. Istället var ÖIF betydligt farligare då vi kom upp i planens översta tredjedel, men marginalerna i avsluten var inte på vår sida. Vi fick istället också uppleva en mardrömsavslutning på den första halvleken då Sösdala tilldelades en korrekt dömd straff i minut 45. Straffläggaren gjorde inga misstag och 0-2 var ett faktum.

Andra halvlek var lika jämn som den första. Visserligen hade vi ett större bollinnehav än gästerna, men det berodde på att Sösdala i stort sett bara bevakade sin ledning och tillät oss rulla mycket boll. En ledning som dessutom utökades i minut 55 då ett distansskott via en retur resulterade, 0-3. Reduceringen till 1-3 kom i minut 70 då Håkan Andersson nickade in ett inlägg från Hannes de Richelieu. Närmre än ett bortdömt mål av Conny Malmros för offside kom vi sedan aldrig.

Segern var som sagt rättvis, men med den inställning ÖIF hade idag så vinner man inte många fotbollsmatcher. Visserligen är kontraktet redan säkrat, men lite mer än såhär kan man begära. Det kändes avslaget från vår sida från minut 1 och det är inget gott betyg till oss. Lägg till en hög procent i felpassningarna samt låg löpvilja så förstår ni kära läsare att detta var ingen match som kommer att gå till historien.

Individuella toppinsatser stod inte som spön i backen denna lördag, men jag tyckte nog att mittfältet var vår klart bästa lagdel. Bäst var Robin de Richelieu, tätt följd av Håkan Andersson, Joachim Mårtensson och den nyblivna pappan Ivan Ocana. Grattis Ivan!

Kommande match är på bortaplan mot Vittskövle (det där laget som spelar alla bollar på sin långe tränare ni vet) och då skall en trepoängare bärgas! Nu dröjer det nog inte många minuter innan det pratas om ovanstående mening på Vittskövles hemsida, men det kan jag bjuda på.